Veelgestelde vragen

Wat is een virtueel assistent?

Een virtueel assistent is een professionele business assistent die – voornamelijk vanuit haar eigen thuiskantoor – secretariële, administratieve, creatieve of technologische werkzaamheden uitvoert om jou te ondersteunen.

Is een virtueel assistent hetzelfde als een personal assistant?

Nee, bij Secret Talent is een virtueel assistent niet per definitie een personal assistant. Een personal assistant voert veelal zakelijke EN privé werkzaamheden uit, zowel vanuit een eigen thuiskantoor of op locatie. Een virtueel assistent van Secret Talent voert geen privé taken uit.

Hoe werk je op afstand samen?

De manier waarop onze opdrachtgevers met hun virtuele assistenten samenwerken, is verschillend. Tijdens de inwerkperiode, die deel uitmaakt van onze werkwijze, maak jij afspraken hierover met jouw virtueel assistent. Je kunt gebruik maken van ons intranetwerk, dit is inbegrepen in de abonnementsprijs.

Werk ik altijd samen met dezelfde virtuele assistent?

Ja, als je een abonnement neemt voor een langere periode, wordt je virtuele assistent zorgvuldig geselecteerd op basis van jouw eisen en wensen. Jouw virtuele assistent maakt deel uit van jouw team. Wij vinden het belangrijk dat jullie goed op elkaar ingespeeld raken. De samenwerking die je met je eigen virtuele assistent aangaat, is van jouw kant per maand opzegbaar.

Hoe zit het met privacy, geheimhouding en beveiliging van mijn (bedrijfs)gegevens?

Dat is voor ons net zo belangrijk als voor jou. Jouw virtuele assistent ondertekent bij ons een geheimhoudingsverklaring, waarin deze kwesties nauwkeurig zijn vastgelegd en met een boete afdwingbaar zijn.

Daarnaast heeft Secret Talent een thuiswerkreglement dat specifieke eisen stelt aan de thuiswerkplek en de informatiebeveiliging. Jouw gegevens worden opgeslagen op jouw bedrijfsserver of in ons beveiligde intranetwerk. Een virtuele assistent bewaart nooit gegevens op de eigen harde schijf.

Is een virtuele assistent duur?

Het uurtarief dat je voor een virtuele assistent betaalt, ligt in Nederland tussen 15 en 65 euro. Bij ons is de prijs die je betaalt voor een virtueel assistent afhankelijk van de duur van de periode en de zwaarte van de opdracht waarvoor je een virtueel assistent nodig hebt.

Secret Talent werkt met abonnementen, die per maand opzegbaar zijn. Hoe langer de periode en hoe meer uren, hoe lager het uurtarief. Wij hanteren lagere prijzen dan de marktconforme standaard.

Als ik een abonnement afneem, zit ik daar dan een jaar aan vast?

Nee, onze abonnementen zijn geldig voor een maand en bovendien iedere maand opzegbaar. Als je een abonnement voor een langere periode wilt afsluiten, kan dit alleen op aanvraag via info@secrettalent.net.

Wat doe ik met de uren die over zijn na een maand?

De uren die je afneemt, zijn in overleg en voorafgaand aan de opdracht met jou afgestemd. De uren die na een maand over zijn, komen te vervallen. Deze worden in mindering gebracht op je volgende abonnement. Bovendien zullen we met je bespreken of je misschien een kleiner abonnement wilt afsluiten.

Wat doe ik als ik meer uren per maand nodig heb?

Zodra je 75% van je uren hebt verbruikt, ontvang je van ons een melding. Met je virtueel assistent bespreek je of zij inderdaad meer uren nodig heeft. Zo ja, dan kunnen we je abonnement diezelfde maand nog upgraden naar een abonnement met meer uren en betaal je het verschilbedrag achteraf. Of je verschuift een aantal werkzaamheden naar de volgende maand door.

Wat doe ik als de samenwerking met mijn virtueel assistent tegenvalt?

Hoewel we ons best doen om de meest geschikte kandidaat aan je voor te stellen, kan het soms gebeuren dat tijdens de inwerkperiode blijkt dat je toch geen klik hebt met jouw virtuele assistent. We kijken eerst of we de samenwerking alsnog kunnen verbeteren. Zo niet, dan stellen we je voor aan een nieuwe kandidaat.

Wat gebeurt er als mijn virtueel assistent ziek is of op vakantie?

Veel opdrachtgevers vinden het niet de moeite om voor een korte periode een vervanger in te zetten. De eigen virtuele assistent is zo goed ingewerkt dat er altijd wel een oplossing gevonden wordt. Als een virtuele assistent langer afwezig is, dan garandeert Secret Talent de continuïteit met een even deskundige invaller.

Als mijn virtuele assistent op vakantie of ziek is en ik wil geen invaller, moet ik dan toch het abonnement voor die maand betalen?

Nee, dat zou niet eerlijk zijn! Als jouw virtuele assistent niet voor je werkt en jij vervanging niet nodig vindt, dan hoef je geen abonnementskosten te betalen. Alleen de reeds gewerkte uren in die maand worden tegen hetzelfde uurtarief achteraf gefactureerd. 

Stel dat ik meer werk heb dan mijn virtuele assistent aankan, wat gebeurt er dan?

Bij plotselinge verhoogde werkdruk of specialistische taken kan jouw eigen virtueel assistent een beroep doen op assistentie binnen het Secret Talent netwerk. Inzet van deze extra assistentie gebeurt altijd in goed onderling overleg.

Stel dat ik een klus heb waarvoor mijn virtuele assistent niet is gekwalificeerd, wat doen we dan?

Dan gaan we in het Secret Talent netwerk op zoek naar een geschikte kandidaat. In ons netwerk bevinden zich professionele assistenten met uiteenlopende specialisaties. 

Misschien vind ik mijn virtuele assistent wel zo goed dat ik haar zelf in dienst wil nemen, kan dat?

Als jouw virtuele assistent dat ook wil, dan kan dat! Je betaalt je lopende abonnement af. Wil je je virtuele assistent eerder in dienst nemen, betaal je een afkoopsom aan Secret Talent.

Kan mijn virtuele assistent ook betalingen voor mij doen?

Wij zijn hier geen voorstander van en hebben hiervoor ook geen voorwaarden in ons thuiswerkreglement opgenomen. Wil jij dit toch, dan adviseren wij je strikte regels te hanteren om misbruik te voorkomen.

Is jouw vraag nog niet beantwoord?

Laat hier je gegevens achter en we nemen binnen 1 werkdag contact met jou op.

Je kunt ook rechtstreeks contact met ons opnemen.
We zijn bereikbaar maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur.

Bel ons op 085 – 0210100 of stuur een e-mail naar info@secrettalent.net